TARİFLER

Pişi

Malzemeler:

 

     3 su bardağı su

    1 yemek kaşığı sıvıyağ

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 küp yaş maya

    Aldığı kadar un

 

    Sıvı yağ (kızartma için)

Hazırlanışı

 

Ilık suyun içine mayayı koyarak eritin. Tuz ve yağı ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. 2 saat kadar hamurun mayalanmasını bekleyin. Çukur yemek tabağına biraz yağ koyup hamurdan portakal büyüklüğüne yakın parçalar kopararak yağladığınız elinizle hamuru inceltin. Tavaya koyduğunuz kızgın yağda inceltip şekil verdiğiniz hamurları arkalı önlü kızartın. (kızartmadan önce susama batırarak kızartabilirsiniz.)

 

  • Kalite Tesadüf Değildir.
  • Emin Un

2. Organize Sanayi Bölgesi Vali Muammer Güler Bulvarı

2 Nolu Batı Cadde No: 22 Başpınar/Gaziantep

0342 337 27 77

0342 337 27 34

info@eminsanun.com

Üretim

 

Labaratuvar

Tesis

Faydalı Bilgiler

 

Buğday nedir

Un nedir

Tarifler