TARİFLER

Ev Baklavası

Malzemeler:

 

 Hamuru için:

 

    1 su bardağı sıvı yağ

    1 su bardağı süt

    3 yumurta

    Yarım çay bardağı sirke

    Tuz

    Aldığı kadar un

    1 paket nişasta

    400 gr ceviz

    Yarım paket margarin

    250 gr tereyağı

 

Şerbeti için:

 

    1,5 Kilo şeker

    1,5 litreden bir bardak fazla su

Hazırlanışı

 

Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Cevizleri rondodan geçirin, yapılan hamuru dört parçaya bölün ve her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarın. Ceviz büyüklüğündeki bezeler üzerlerine nişasta dökerek büyütün. 15 beze üst üste konur ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar büyütün. Üzerine ceviz içi serpin ve diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın tüm bezeler bitince istediğiniz şekilde kesin ve üzerine tereyağı ve margarin eriterek döküp fırında pişirin. Şerbet yaklaşık kısık ateşte bir saat kaynadıktan sonra sıcak olarak soğuk hamurun üzerine dökün.

  • Kalite Tesadüf Değildir.
  • Emin Un

2. Organize Sanayi Bölgesi Vali Muammer Güler Bulvarı

2 Nolu Batı Cadde No: 22 Başpınar/Gaziantep

0342 337 27 77

0342 337 27 34

info@eminsanun.com

Üretim

 

Labaratuvar

Tesis

Faydalı Bilgiler

 

Buğday nedir

Un nedir

Tarifler