FAYDALI BİLGİLER

EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE ÖNEMİ

Tarih  boyunca  insanoğlunun  en  çok  ürettiği  ve tükettiği gıda ürünü olan ekmek, temel besin kaynaklarından biridir.

Doyurucu ve ekonomik olması nedeniyle vücudumuzun  ihtiyaç  duyduğu  günlük  besin  değerlerinin birçoğu ekmekten karşılanmaktadır. Örneğin;

günlük enerjimizin ortalama % 44 ́ü sadece ekmekten, % 58 ́i ise diğer tahıl ürünleri ve değişik gıdalardan sağlanmaktadır.

Yetişkin kadın ve erkeklerin günlük ortalama ihtiyaçları düşünüldüğünde 300 gr ekmek;

 

•Günlük alınması gereken enerjinin % 30-36’sını,

•Demirin % 12-48’ini,

•Proteinin % 39-42’sini,

•Kalsiyumun % 9-57’sini,

•B1 vitamininin % 27-63’ünü,

•B2 vitamininin % 12-30’unu,

•Niasinin % 15-27’sini karşılamaktadır.

 

Toplumumuzun kutsal değerlerinden birisi, sofralarımızın baş tacı olan ve

“nimet” olarak adlandırılan  ekmek;  aynı  zamanda  alın  terini,  paylaşmayı ve bereketi ifade etmektedir. Atfedilen bütün kutsal değerlere rağmen gerek dünyada gerekse ülkemizde en fazla israf edilen gıda ürünlerinden birinin ekmek olduğu bilinmektedir.

 

Üretilen ekmeğin önemli bir kısmı ne yazık ki gıda olarak tüketilmeyerek çöpe atılmakta ya da hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Yüz milyonlarca insanın  aç  uyuduğu  ve  açlık  nedeniyle  hayatını kaybettiği  bir  dünyada,  ekmeğin  israf  edilmesi yürek yaralayan bir olgudur.

Buğday Nedir

Un Nedir

Tarifler

  • Kalite Tesadüf Değildir.
  • Emin Un

2. Organize Sanayi Bölgesi Vali Muammer Güler Bulvarı

2 Nolu Batı Cadde No: 22 Başpınar/Gaziantep

0342 337 27 77

0342 337 27 34

info@eminsanun.com

Üretim

 

Labaratuvar

Tesis

Faydalı Bilgiler

 

Buğday nedir

Un nedir

Tarifler