TARİFLER

Düğün Çorbası

Malzemeler:

 

    10 su bardağı et suyu

    200 g kuzu eti ya da

    Koyun kaburgasının sıkı eti

    4 yemek kaşığı un

    1 tatlı kaşığı tuz

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 çay kaşığı kırmızıbiber

 

Terbiye İçin Malzemeler

 

    2 adet yumurta veya 4 adet yumurta sarısı

    4 çorba kaşığı limon suyu

    Yarım su bardağı ılık çorba suyu

Hazırlanışı

 

Eti bir tencerede haşlayarak küçük parçalar halinde doğrayın. Et haşlanırken et suyunu da birlikte hazırlayabilirsiniz. Etleri, et suyuyla birlikte ayrı bir tencerede kaynamaya bırakın. Bu arada ılık çorba suyundan bir miktar başka bir kaba alıp unla birlikte iyice ezin. Kaynamakta olan çorbaya, sürekli karıştırarak ekleyin. Un kokusu kayboluncaya kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ateşten alın. Yumurta ve limon suyunu iyice çırptıktan sonra çorbaya ilave edin. Servis yapmak üzere kâselere aldıktan sonra kızdırılmış yağa kırmızıbiber karıştırılarak çorbanın üzerinde gezdirin.

  • Kalite Tesadüf Değildir.
  • Emin Un

2. Organize Sanayi Bölgesi Vali Muammer Güler Bulvarı

2 Nolu Batı Cadde No: 22 Başpınar/Gaziantep

0342 337 27 77

0342 337 27 34

info@eminsanun.com

Üretim

 

Labaratuvar

Tesis

Faydalı Bilgiler

 

Buğday nedir

Un nedir

Tarifler